Bla­der­deeg­hap­je met zalm en spi­na­zie

Zalm + spinazie + bladerdeeg = een ideaal hapje!

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(3) waardeer
borrelhapje Zalm + spinazie + bladerdeeg = een ideaal hapje! 20 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.
  2. Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm. Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas. Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan. Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Neem uit de koelkast en snijd in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
video

Bla­der­deeg­hap­je met zalm en spi­na­zie

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­hap­je met zalm en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg

Neem het bladerdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit en laat het bakpapier eronder.

3
3
  • 125 g verse roomkaas met kruiden
  • 100 g gerookte zalm

Roer de roomkaas los. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm.

4
4

Besmeer de plak deeg voorzichtig met de roomkaas.

5
5
  • 50 g babyspinazie

Verdeel de blaadjes spinazie naast elkaar over de roomkaas en druk goed aan.

6
6

Verdeel de gerookte zalm erover. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op.

7
7

Pak de deegrol in met het bakpapier en laat 30 min. rusten in de koelkast.

8
8

Neem uit de koelkast en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los. Bestrijk de zalmvlinders met een bakkwastje met het eimengsel. Bak de zalmvlinders in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.