Pas­ta met spi­na­zie, ta­hin en aman­de­len van Don­na Hay

Een pasta met een romige smaak, zonder room. Snel en voedzaam – perfect voor doordeweekse dagen.’

(13) waardeer
hoofdgerecht Een pasta met een romige smaak, zonder room. Snel en voedzaam – perfect voor doordeweekse dagen.’ 4 personen
2 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de tahinsaus door de tahin met het water, citroensap, de geperste knoflook, fijngesneden muntblaadjes, dille, fijngesneden peterselie en zout en peper in een keukenmachine te pureren tot een gladde saus.
  2. Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, bewaar daarbij 125 ml van het kookwater (per 4 personen) en doe de pasta terug in de pan.
  3. Snijd de steeltjes van de spinazie bij. Voeg de spinazie toe en blijf roeren tot deze is geslonken. Roer de tahinsaus erdoor en wat van het bewaarde kookwater als de saus te dik is.
  4. Schep de pasta op borden, garneer met de grofgehakte amandelen en dien op.

Tip:

In plaats van wilde spinazie kun je ook gewone spinazie gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met spinazie, tahin en amandelen van Donna Hay

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spi­na­zie, ta­hin en aman­de­len van Don­na Hay

1
1
  • 140 g tahin wit
  • 160 ml water
  • 2 el vers citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 5 g verse munt
  • 2 el verse dille
  • 5 g verse platte peterselie

Doe de tahin met het water, citroensap, de geperste knoflook, fijngesneden muntblaadjes, dille, fijngesneden peterselie en zout en peper in een keukenmachine.

2
2

Pureer tot een gladde saus.

3
3
  • 350 g volkoren spaghetti

Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.

4
4

Giet af, bewaar daarbij 125 ml van het kookwater (per 4 personen) en doe de pasta terug in de pan.

5
5
  • 200 g wilde spinazie

Snijd de steeltjes van de spinazie bij. Voeg de spinazie toe en blijf roeren tot deze is geslonken.

6
6

Roer de tahinsaus erdoor en wat van het bewaarde kookwater als de saus te dik is.

7
7
  • 4 el geroosterde amandelen

Schep de pasta op borden, garneer met de grofgehakte amandelen en dien op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.