Ra­men­soep met peul­tjes en gar­na­len

Noedelsoep met ramen noedels = echt -kom-fortfood.

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Noedelsoep met ramen noedels = echt -kom-fortfood. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, halveer deze en pers de vrucht. Haal de puntjes en draden van de peultjes af.
  2. Kook de noedels 4 min. in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en gember op middelhoog vuur 2 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  4. Blus het sjalot-knoflookmengsel af met het water, voeg de bouillontabletten, het limoensap en de suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de peultjes, bonen en garnalen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
  5. Verdeel de noedels over de kommen. Schep eerst de peultjes en de garnalen uit de soep en verdeel die over de kommen. Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en serveer met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ramensoep met peultjes en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­men­soep met peul­tjes en gar­na­len

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen verse knoflook
  • 15 g verse koriander

Snipper de sjalot. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook en de koriander fijn.

2
2
  • 1 limoen
  • 200 g verse peultjes

Boen de limoen schoon, halveer deze en pers de vrucht. Haal de puntjes en draden van de peultjes af.

3
3
  • 270 g Hakubaku ramen noedels

Kook de noedels 4 min. in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en gember op middelhoog vuur 2 min.

5
5

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

6
6
  • 1 liter water
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 1 tl suiker

Blus het sjalot-knoflookmengsel af met het water, voeg de bouillontabletten, het limoensap en de suiker toe en breng aan de kook.

7
7
  • 200 g diepvries edamame bonen
  • 225 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Zet het vuur laag en voeg de peultjes, bonen en garnalen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.

8
8

Verdeel de noedels over de kommen. Schep eerst de peultjes en de garnalen uit de soep en verdeel die over de kommen.

9
9

Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en serveer met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.