Noe­delsoep met chi­ne­se kool en tem­pé

Deze noedelsoep met kokosmelk en glasnoedels zit boordevol kleur en geur dankzij citroengras, gember en koriander.

(4) waardeer
hoofdgerecht Deze noedelsoep met kokosmelk en glasnoedels zit boordevol kleur en geur dankzij citroengras, gember en koriander. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kleine keukenmachine
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in stukken. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook. Snijd de koriander fijn, houd de stelen apart. Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snijd de tempé in blokjes van 1 cm. Snijd de limoen in kwarten. Snijd het citroengras 3 keer in de lengte in.
  2. Maal de sjalot, gember, knoflook, korianderstelen en chilivlokken fijn in de keukenmachine. Week de glass noodles 5 min. in heet water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en voeg het sjalot-gembermengsel toe. Bak 8 min. en blijf roeren. Voeg de bouillontablet, water, de kokosmelk, suiker en het citroengras toe en roer goed. Laat 20 min. zachtjes koken en breng eventueel op smaak met zout.
  4. Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie en bak de tempé in 8 min. goudbruin en krokant. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min. mee. Schep op een bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier, verhit de rest van de olie en roerbak de Chinese kool 5 min.
  5. Verdeel de glass noodles over kommen en schep er de kool en tempé op. Haal het citroengras uit de bouillon en giet de bouillon op het gerecht. Serveer met koriander en een partje limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met chinese kool en tempé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met chi­ne­se kool en tem­pé

1
1
  • 2 sjalotten
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse koriander

Snijd de sjalotten in stukken. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook. Snijd de koriander fijn, houd de stelen apart.

2
2
  • 1 Chinese kool
  • 250 g tempeh

Halveer de Chinese kool, snijd in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snijd de tempé in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 1 limoen
  • 1 stengel vers citroengras

Snijd de limoen in kwarten. Snijd het citroengras 3 keer in de lengte in.

4
4
  • 1 tl chilivlokken

Maal de sjalot, gember, knoflook, korianderstelen en chilivlokken fijn in de keukenmachine.

5
5
  • 200 g vermicelli glass noodles soe-oen

Week de glass noodles 5 min. in heet water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

6
6
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en voeg het sjalot-gembermengsel toe. Bak 8 min. en blijf roeren.

7
7
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 liter water
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl suiker

Voeg de bouillontablet, water, de kokosmelk, suiker en het citroengras toe en roer goed. Laat 20 min. zachtjes koken en breng eventueel op smaak met zout.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 3 el ketjap manis

Verhit ondertussen de olie en bak de tempé in 8 min. goudbruin en krokant. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min. mee. Schep op een bord.

9
9
  • 1 el arachideolie

Veeg de pan schoon met keukenpapier, verhit de olie en roerbak de Chinese kool 5 min.

10
10

Verdeel de glass noodles over kommen en schep er de kool en tempé op. Haal het citroengras uit de bouillon en giet de bouillon op het gerecht.

11
11

Serveer met koriander en een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.