Krui­den­cous­cous & Ma­rok­kaan­se kip­bal­le­tjes in saus

Kruiden, kruiden en nog eens kruiden.

(4) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Kruiden, kruiden en nog eens kruiden. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koriander grof. Doe de helft met ¼ van de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.
  3. Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
  4. Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.
  5. Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met ⅓ van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.
  6. Snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie. Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.

bereidingstip:

Je kunt de couscous ook stomen. Kijk voor het recept op Allerhande.nl

combinatietip:

Lekker met witte kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 09-10

Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­cous­cous & Ma­rok­kaan­se kip­bal­le­tjes in saus

1
1
  • 15 g verse koriander
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 1 el water

Snijd de koriander grof. Doe de helft met de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

2
2
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.

4
4
  • 350 ml kokend water
  • 300 g couscous

Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.

5
5

Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier.

6
6
  • 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse gehaktballetjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe.

7
7

Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.

8
8
  • 1 courgette
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met de olie.

9
9

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.

10
10
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn.

11
11
  • 1 el arachideolie
  • 300 g diepvries tuinerwten

Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie.

12
12

Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.

bereidingstip:

Je kunt de couscous ook stomen. Kijk voor het recept op Allerhande.nl

combinatietip:

Lekker met witte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.