Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus
Kruiden, kruiden en nog eens kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse koriander
- 400 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 1 el water
- 300 g kipgehakt naturel
- 3 el arachideolie
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 350 ml kokend water
- 300 g couscous
- 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse gehaktballetjes
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 courgette
- 15 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de koriander grof. Doe de helft met ¼ van de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.
- Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
- Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met ⅓ van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.
- Snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie. Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.
bereidingstip:
Je kunt de couscous ook stomen. Kijk voor het recept op Allerhande.nl
combinatietip:
Lekker met witte kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 31 g
-
koolhydraten 73 g
waarvan suikers 16 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 520 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus
- 15 g verse koriander
- 100 g diepvries tuinerwten
- 1 el water
Snijd de koriander grof. Doe de helft met de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- 300 g kipgehakt naturel
Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van.
- 1 el arachideolie
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.
- 350 ml kokend water
- 300 g couscous
Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier.
- 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse gehaktballetjes
- 400 g tomatenblokjes in blik
Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe.
Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.
- 1 courgette
- 1 el arachideolie
Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met de olie.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.
- 15 g verse platte peterselie
Snijd de peterselie fijn.
- 1 el arachideolie
- 300 g diepvries tuinerwten
Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie.
Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.
bereidingstip:
Je kunt de couscous ook stomen. Kijk voor het recept op Allerhande.nl
combinatietip:
Lekker met witte kaas.