bewaar
'Roti' met vegetarische rulstukjes, bonen & ei
'Roti' met vegetarische rulstukjes, bonen & ei
bewaar

'Roti' met vegetarische rulstukjes, bonen & ei

Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie.

30 min. bereiden
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

stoomaardappelmix

2 el

arachideolie

400 g

vegetarische basis rulstukjes

2 el

tomatenpuree

2 el

nandan masala

300 ml

water

4

middelgrote eieren

800 g

snijbonen

4

Surinaamse rotivellen

Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie.

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.

2

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.

4

Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.

tip

achtergrondinfoDe traditionele rotiplaat wordt gemaak met gele spliterwten. In dit recept zijn kikkererwten gebruikt. Roti kan ook gemaakt worden met een aardappelvulling (aloe roti). Zoek op ah.nl/allerhande op '361584' voor het recept of zoek op '1188187' en volg stap 1 en 5 voor roti zonder vulling.