Griek­se rijst­scho­tel uit de oven

Go greek met feta, groenten en oregano.

(25) waardeer
grieks hoofdgerecht Go greek met feta, groenten en oregano. 4 personen
4 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt. Roer de rijst zonder te koken, de passata en het water door het groentemengsel. Voeg de balletjes toe en breng aan de kook. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 20 min. uit de oven. Roer door en verkruimel de feta erover en bak nog ca. 10 min. zonder aluminiumfolie in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 07-08

Griekse rijstschotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se rijst­scho­tel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g Provençaalse roerbakmix
  • 1 el gedroogde oregano

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g kipgehakt gekruid

Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt.

4
4
  • 200 g Lassie halfvolkorenrijst
  • 690 g biologische passata di pomodoro
  • 200 ml heet water

Roer de rijst zonder te koken, de passata en het water door het groentemengsel.

5
5

Voeg de balletjes toe en breng aan de kook. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

6
6

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 150 AH Biologisch feta

Neem na 20 min. uit de oven. Roer door en verkruimel de feta erover en bak nog ca. 10 min. zonder aluminiumfolie in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.