Een­per­soons lef­to­ver pas­ta oven­scho­tel

Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel! 1 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.
  3. Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

In plaats van 150 gram gekookte pasta per persoon kun je ook 75 gram droge pasta per persoon gebruiken. Deze moet nog wel gekookt worden voor het de oven in kan.

video

Een­per­soons lef­to­ver pas­ta oven­scho­tel

leuk-snel - 00:23 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
februari 2020

Eenpersoons leftover pasta ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons lef­to­ver pas­ta oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 trostomaten

Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 125 g mozzarella

Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.

4
4
  • 50 g chorizoblokjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee.

6
6
  • 100 g babyspinazie

Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.

7
7
  • 150 g pasta

Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal.

8
8

Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

In plaats van 150 gram gekookte pasta per persoon kun je ook 75 gram droge pasta per persoon gebruiken. Deze moet nog wel gekookt worden voor het de oven in kan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.