Wen­tel­teef­jes­ca­ke

Wentelteefjes next level.

  • gebak
  • 8 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(10) waardeer
gebak Wentelteefjes next level. 8 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 180°C. Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout met een vork los in een kom.
  2. Vet de cakevorm goed in met boter. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2 cm. Verdeel het brood over de vorm. Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Schenk het eimengsel erover en schep om met de helft van de pecannoten. Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan. Verdeel de blokjes boter erover.
  3. Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de rest van de pecannoten erover. Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.
video

Wen­tel­teef­jes­ca­ke

leuk-snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Wentelteefjescake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor 180°C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • ½ el gemalen kaneel
  • 300 ml halfvolle melk
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 mespunt zout

Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout met een vork los in een kom.

3
3
  • 8 sneetjes oud brood

Vet de cakevorm goed in met boter. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2 cm. Verdeel het brood over de vorm.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 25 g ongezouten pecannoten

Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Schenk het eimengsel erover en schep om met de pecannoten.

5
5

Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan. Verdeel de blokjes boter erover.

6
6
  • 25 g ongezouten pecannoten

Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de rest van de pecannoten erover.

7
7
  • 2 el poedersuiker

Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.