Ta­co’s met groen­te, kid­ney­bo­nen en avo­ca­do

Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan.

(2) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Left over groente? Rol ze op in een wrap en je hebt in een half uur een maaltje op tafel staan. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd indien nodig de groenten in stukken van 2-3 cm en meng met ⅔ van de olie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
  2. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel wat zout ca. 5 min. Meng de yoghurt met de sriracha.
  3. Verkruimel de feta. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt. Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.

variatietip:

Als je niet van pittig houdt, of geen sriracha in huis hebt, kun je de yoghurt ook mengen met ketchup.

kookstaptip:

Je kunt met allerlei verschillende groente variëren, kijk wat er in jouw koelkast ligt. Zorg dat je ongeveer 600 gram groente per 4 personen hebt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Taco’s met groente, kidneybonen en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co’s met groen­te, kid­ney­bo­nen en avo­ca­do

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 200 g wortelen
  • 200 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 2 el milde olijfolie

Snijd indien nodig de groenten in stukken van 2-3 cm en meng met de olie.

3
3

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

4
4
  • 400 g kidneybonen

Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel wat zout ca. 5 min.

6
6
  • 300 ml Griekse yoghurt 0%
  • 2 el sriracha

Meng de yoghurt met de sriracha.

7
7
  • 150 g feta

Verkruimel de feta.

8
8
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

9
9
  • 3 tomaten
  • 8 tortillawraps

Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt.

10
10

Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.

variatietip:

Als je niet van pittig houdt, of geen sriracha in huis hebt, kun je de yoghurt ook mengen met ketchup.

kookstaptip:

Je kunt met allerlei verschillende groente variëren, kijk wat er in jouw koelkast ligt. Zorg dat je ongeveer 600 gram groente per 4 personen hebt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.