bewaar
Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten
Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten
bewaar

Rijstsalade met kruiden, tonijn en pistachenoten

Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

160 g

tonijn in olijfolie

1 el

sojasaus

½ el

vloeibare honing

½ tl

gemalen komijn

½ tl

chilivlokken

½

citroen

15 g

verse kruiden

75 g

gesneden boerenkool

200 g

rijst

200 g

cherrytomaten

30 g

gepelde ongezouten pistachenoten

Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.

Aan de slag

1

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de verse kruiden fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met de rijst en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.

tip

variatietipGewone rijst kan, maar een restje notenrijst of zilvervliesrijst is ook heerlijk. Je kunt ook gele rijst gebruiken, alleen is het gerecht dan niet meer lactosevrij. In plaats van honing kun je ook agave- of gembersiroop gebruiken, in plaats van chilivlokken gewone of andere peper, zoals cayennepeper.