bewaar
Frittata met ui, spinazie en gruyère
Frittata met ui, spinazie en gruyère
bewaar

Frittata met ui, spinazie en gruyère

Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

aardappel

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

200 g

verse spinazie

3

middelgrote eieren

2 el

halfvolle melk

½ tl

kerriepoeder

15 g

verse platte peterselie

40 g

gruyère

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)

  • kaasrasp

Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.

2

Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

variatietipJe kunt voor dit recept alle soorten gekookte aardappelen gebruiken en ze zo groot of klein snijden als je wilt. Gewone aardappel of zoete aardappel kunnen in blokjes of in plakjes. Krieltjes kunnen doormidden.

combinatietipRestje van een restje? De frittata is ook koud heel lekker, op brood met een likje citroenmayonaise of in blokjes gesneden als borrelhapje bijvoorbeeld.