Pas­ta-stro­ga­noff met cham­pig­nons & ge­rook­te kip

Deze snelle variant op stroganoff is al binnen 25 min. klaar! Ideaal voor een doordeweekse avond.

(3) waardeer
hoofdgerecht Deze snelle variant op stroganoff is al binnen 25 min. klaar! Ideaal voor een doordeweekse avond. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Kook de fusilli in 10 min. beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de champignons en ui met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de zuivelspread en het water toe en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
  3. Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes en de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met ¾ van de peterselie door de saus.
  4. Verdeel de pasta met de kip over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 6 2020

Pasta-stroganoff met champignons & gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-stro­ga­noff met cham­pig­nons & ge­rook­te kip

1
1
  • 2 Biologische rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de tenen knoflook fijn.

2
2
  • 650 g champignons

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 300 g fusilli

Kook de fusilli in 10 min. beetgaar.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de champignons en ui met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 70 g tomatenpuree
  • 1½ tl gerookte paprikapoeder

Voeg de knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee.

6
6
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 300 ml heet water

Voeg de zuivelspread en het water toe en roer door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.

7
7
  • 310 g gerookte kipfilet
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes en de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met ¾ van de peterselie door de saus.

8
8

Verdeel de pasta met de kip over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.