Broc­co­li-wor­tel­pe­ter­se­lie­stamp­pot met ge­hakt­bal & mos­terd­jus

Gehaktballen blijven het allerlekkerst als je ze zelf maakt, extra smeuïg door de geraspte kaas.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Gehaktballen blijven het allerlekkerst als je ze zelf maakt, extra smeuïg door de geraspte kaas. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
  3. Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus. Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2020

Broccoli-wortelpeterseliestamppot met gehaktbal & mosterdjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-wor­tel­pe­ter­se­lie­stamp­pot met ge­hakt­bal & mos­terd­jus

1
1
  • 2 biologische uien

Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 500 g half om half gehakt
  • 1 tl gedroogd selderijblad
  • 1 el mosterd
  • 100 g geraspte kaas

Meng het gehakt met de selderij, de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van.

3
3
  • 60 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.

4
4

Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 500 g wortelpeterselie

Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan.

6
6
  • 1 stronk broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.

7
7
  • 200 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten.

9
9
  • 1 el tarwebloem

Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur.

10
10
  • 400 ml heet water
  • 1 el mosterd

Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus.

11
11

Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.