Broccoli-wortelpeterseliestamppot met gehaktbal & mosterdjus
Gehaktballen blijven het allerlekkerst als je ze zelf maakt, extra smeuïg door de geraspte kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 biologische uien
- 500 g half om half gehakt
- 1 tl gedroogd selderijblad
- 2 el mosterd
- 100 g geraspte kaas
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 500 g wortelpeterselie
- 1 stronk broccoli
- 200 ml halfvolle melk
- 1 el tarwebloem
- 400 ml heet water
Keukenspullen
- pureestamper
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen. Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
- Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus. Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 560 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Broccoli-wortelpeterseliestamppot met gehaktbal & mosterdjus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli-wortelpeterseliestamppot met gehaktbal & mosterdjus
- 2 biologische uien
Snijd de uien in halve ringen.
- 500 g half om half gehakt
- 1 tl gedroogd selderijblad
- 1 el mosterd
- 100 g geraspte kaas
Meng het gehakt met de selderij, de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van.
- 60 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.
Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 500 g wortelpeterselie
Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan.
- 1 stronk broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
- 200 ml halfvolle melk
Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten.
- 1 el tarwebloem
Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur.
- 400 ml heet water
- 1 el mosterd
Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus.
Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.