Een­pans­ge­recht met ri­so, spi­na­zie en pan­cet­ta

Oh zo lekker is dit eenpansgerecht met spinazie, feta en krokante pancetta!

(40) waardeer
hoofdgerecht Oh zo lekker is dit eenpansgerecht met spinazie, feta en krokante pancetta! 4 personen
4 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.
  2. Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pans­ge­recht met ri­so, spi­na­zie en pan­cet­ta

1
1
  • 80 g pancetta

Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 300 g riso pasta

Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min.

3
3
  • 690 g passata basilico

Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren.

4
4
  • 600 g verse spinazie

Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger.

5
5

Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn.

6
6

Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 150 g AH Biologische feta 50+

Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.