Kik­ker­erw­ten­bowl met zoe­te aard­ap­pel, quinoa en spi­na­zie

Keukengeheim: kikkererwten worden heerlijk knapperig als je ze roostert in de oven. Gebruik ze daarna eens als crunchy topping voor deze bowl.

(55) waardeer
hoofdgerecht Keukengeheim: kikkererwten worden heerlijk knapperig als je ze roostert in de oven. Gebruik ze daarna eens als crunchy topping voor deze bowl. 4 personen
4 55

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog. Meng de kikkererwten met de garam masala, aardappelblokjes en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om.
  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.
  3. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd het steeltje van de halve peper. Halveer de halve peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de munt door de yoghurt. Verdeel de quinoa over de kommen.
  4. Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 85 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtenbowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­bowl met zoe­te aard­ap­pel, quinoa en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog.

3
3
  • 3 tl garam masala
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • 2 el milde olijfolie

Meng de kikkererwten met de garam masala, aardappelblokjes en de olie.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om.

5
5
  • 300 g driekleurenquinoa
  • 100 g babyspinazie
  • 2 el milde olijfolie

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.

6
6
  • 7½ g verse munt
  • ½ rode peper

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd het steeltje van de halve peper. Halveer de halve peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

7
7
  • 170 g Griekse yoghurt 0%

Snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de munt door de yoghurt. Verdeel de quinoa over de kommen.

8
8

Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.