Groen­te­chips met pit­ti­ge cot­ta­ge­chee­se­dip

Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.

(0) waardeer
borrelhapje Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mandoline of kaasschaaf
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.
  2. Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.

bereidingstip:

Kun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak.

bewaartip:

Je kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.

video

Groen­te­chips met pit­ti­ge cot­ta­ge­chee­se­dip

leuk-snel - 00:33 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentechips met pittige cottagecheesedip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­chips met pit­ti­ge cot­ta­ge­chee­se­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
2
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rauwe rode biet
  • 1 pastinaak

Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak.

3
3

Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.

4
4
  • 1½ el milde olijfolie
  • 1 tl versgemalen peper

Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper.

5
5

Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen. Breng eventueel op smaak met zout.

6
6

Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om.

7
7
  • 200 g cottagecheese
  • 1 el sriracha

Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.

bereidingstip:

Kun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak.

bewaartip:

Je kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.