Fish­pie met aard­ap­pel­pu­ree en groe­ne krui­den

Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(14) waardeer
hoofdgerecht Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan! 4 personen
2 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tuinerwtjes met worteltjes en de kabeljauw ontdooien. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappelen.
  3. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verwarm de melk.
  4. Giet de aardappelen af, verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de helft van de fijngesneden kruiden en de melk toe.
  5. Breek de vis in stukken en meng met de rest van de kruiden, de ui en de tuinerwten met wortelen. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bak in ca. 30 min. in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Fishpie met aardappel­puree en groene kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fish­pie met aard­ap­pel­pu­ree en groe­ne krui­den

1
1
  • 750 g diepvries tuinerwten met wortelen
  • 400 g diepvries kabeljauw

Laat de tuinerwtjes met worteltjes en de kabeljauw ontdooien.

2
2
  • 1 kg AH BASIC iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn.

5
5

Voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappelen.

6
6
  • 2 middelgrote uien
  • 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verwarm de melk.

7
7

Giet de aardappelen af, verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de helft van de fijngesneden kruiden en de melk toe.

8
8

Breek de vis in stukken en meng met de rest van de kruiden, de ui en de tuinerwten met wortelen.

9
9

Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bak in ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.