Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
Gooi het roer om met deze gezonde roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 600 g diepvries gebroken sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 3 salade-uitjes
- 2 el milde olijfolie
- 300 g biefstukpuntjes
- 3 el ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min. Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.
variatietip:
Vervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 26 g
-
koolhydraten 68 g
waarvan suikers 9 g -
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 520 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roerbak van biefstukpuntjes met boontjes en zilvervliesrijst
- 300 g zilvervliesrijst
- 600 g diepvries gebroken sperziebonen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min.
- 2 tenen knoflook
- 3 salade-uitjes
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-ui in dunne ringetjes.
- 2 el milde olijfolie
- 300 g biefstukpuntjes
Verhit de olie in een wok en roerbak de biefstukpuntjes 1 min. op hoog vuur.
- 3 el ketjap manis
Zet het vuur laag, voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.
Serveer de rijst met de biefstukpuntjes met boontjes.
variatietip:
Vervang de biefstuk door 375 g tofu. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de tofu 10 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, knoflook, salade-ui en ketjap toe en verwarm 2 min.