La­sag­ne bo­log­ne­se met be­cha­mel­saus

Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten.

(14) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne invriezen? Ja hoor! Tip: vries 'm in porties in, dan kun je er meerdere dagen van genieten. 6 personen
5 14

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm, ingevet)
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe (per 4 personen) en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.
  2. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.
  3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Lasagne invriezen? Laat de lasagne helemaal afkoelen. Dek de schaal dan goed af met vershoudfolie en zet in de vriezer. Nog handiger: je kunt hem ook in porties snijden en per portie invriezen. De lasagne is 3 maanden houdbaar. Haal de lasagne de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm de lasagne 3-4 min. op in de magnetron of afgedekt met aluminiumfolie in de oven (ca. 20 min. op 180 °C).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne bolognese met bechamelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne bo­log­ne­se met be­cha­mel­saus

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 150 g bleekselderij
  • 100 g wortelen

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 125 g spekreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g half-om-halfgehakt

Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml volle melk

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de melk toe en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5 min.

5
5
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem.

7
7
  • 60 g tarwebloem

Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden.

8
8
  • 500 ml volle melk

Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen.

9
9

Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verwarm de oven voor op 180 °C.

11
11
  • 150 g Parmigiano Reggiano
  • 250 g verse lasagne all’uovo

Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas.

12
12

Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Lasagne invriezen? Laat de lasagne helemaal afkoelen. Dek de schaal dan goed af met vershoudfolie en zet in de vriezer. Nog handiger: je kunt hem ook in porties snijden en per portie invriezen. De lasagne is 3 maanden houdbaar. Haal de lasagne de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm de lasagne 3-4 min. op in de magnetron of afgedekt met aluminiumfolie in de oven (ca. 20 min. op 180 °C).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.