Ge­roos­ter­de knol­sel­de­r­ij­sa­la­de & mos­terd-sa­lie­dres­sing

"Er gaat niets boven een klassieke dressing van dijonmosterd, azijn, olie en wat kruiden. Dé finishing touch van je salade."

(1) waardeer
bijgerecht "Er gaat niets boven een klassieke dressing van dijonmosterd, azijn, olie en wat kruiden. Dé finishing touch van je salade." 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf, zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de helft van de mosterd en bestrijk met de bakkwast de knolselderij met het mosterd-mengsel. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
  2. Leg na 30 min. de ongepelde sjalotten naast de knolselderij. Neem na nog eens 30 min. de groenten uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
  4. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Klop een dressing van de rest van de olie en de mosterd, de azijn en salie.
  5. Snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in de lengte in parten. Schep de gesneden groenten in een grote schaal om met de linzen, dressing en rucola en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip of braadworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Geroosterde knolselderijsalade & mosterd-saliedressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de knol­sel­de­r­ij­sa­la­de & mos­terd-sa­lie­dres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g knolselderij

Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf, zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten.

3
3

Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el dijonmosterd

Meng de olie met de mosterd en bestrijk met de bakkwast de knolselderij met het mosterd-mengsel. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

5
5
  • 6 sjalotten

Leg na 30 min. de ongepelde sjalotten naast de knolselderij. Neem na nog eens 30 min. de groenten uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

6
6
  • 50 g ongezouten walnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

7
7

Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

8
8
  • 420 g linzen in blik

Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

9
9
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el Maille dijonmosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl gedroogde salie

Klop een dressing van de rest van de olie en de mosterd, de azijn en salie.

10
10

Snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in de lengte in parten.

11
11
  • 85 g rucola

Schep de gesneden groenten in een grote schaal om met de linzen, dressing en rucola en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip of braadworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.