Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
Ra ra, wat is een lekkere soep? Noedelsoep natuurlijk! Deze zit barstensvol smaak door de kokosmelk, limoen en gember

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 650 g kastanjechampignons
- 4 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 400 g fijngesneden prei
- 500 ml Aroy-D kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 1 liter heet water
- 1 paddenstoelenbouillontablet
- 4 middelgrote eieren
- 270 g Hakubaku ramen noedels
- 1 limoen
Advertentie
Bereiden
- Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
- Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee. Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
- Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.
- Verdeel de noedels over grote kommen. Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.
serveertip:
Lekker met pittige kiemgroente.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 23 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 9 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 1.680 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsoep met kokosmelk, limoen en gember
- 650 g kastanjechampignons
- 4 cm verse gember
Halveer de champignons. Schil en rasp de gember.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
Voeg de gember toe en bak 2 min. op laag vuur mee.
- 400 g fijngesneden prei
- 500 ml Aroy-D kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 1 liter heet water
- 1 paddenstoelenbouillontablet
Voeg de prei, kokosmelk, sojasaus en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- 270 g Hakubaku ramen noedels
- 1 limoen
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de limoen in parten.
Verdeel de noedels over grote kommen.
Schep de soep erop en leg de eihelften erin. Serveer de limoenhelften erbij om de soep op smaak te brengen.
serveertip:
Lekker met pittige kiemgroente.