No­ten­brood met ap­pel en ka­neel

Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar!

  • gebak
  • 10 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(5) waardeer
gebak Your new breakfast favorite. Maak 'm op zondag, dan ben je voor de rest van de week klaar! 10 stuks
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cake-of broodvorm (30 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom. Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.
  3. Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist. Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past. Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze. Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

combinatietip:

Lekker met roomboter en/of kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Notenbrood met appel en kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­brood met ap­pel en ka­neel

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3
3
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 1 appel
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom

Hak de pecannoten grof. Schil de appel, snijd in blokjes van een ½ cm en meng met de kaneel en kardemom.

4
4
  • 40 g blanke rozijnen
  • 100 g muesli

Meng de noten en appel met de rozijnen en muesli.

5
5
  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 200 g patent tarwebloem
  • 1½ tl zout
  • 10½ g gedroogde gist

Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom goed met de melk, het zout, de boter en gist.

6
6

Meng het noten-appelmengsel erdoor. Laat het deeg afgedekt met een theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen.

7
7

Verwarm de oven voor op 180 °C.

8
8

Bekleed de vorm met bakpapier. Maak een rol van het deeg die in de vorm past.

9
9

Druk de rozijnen aan de bovenkant een beetje dieper in het deeg, anders verbranden ze.

10
10

Bak het notenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

combinatietip:

Lekker met roomboter en/of kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.