Jacht­scho­tel met kik­ker­erw­ten

Het wordt een wilde boel in deze jachtschotel! Een vegetarische boel, welteverstaan.

(31) waardeer
hoofdgerecht Het wordt een wilde boel in deze jachtschotel! Een vegetarische boel, welteverstaan. 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe en fruit nog 1 min.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de suiker toe aan het tomatenmengsel en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 5 min. zonder deksel zachtjes koken.
  4. Voeg de spinazie toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Verdeel de boter in kleine klontjes en strooi met het paneermeel erover en laat in ca. 25 min. in de oven gaar worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Jachtschotel met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jacht­scho­tel met kik­ker­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 3 tl ras el hanout

Voeg de knoflook en ras el hanout toe en fruit nog 1 min.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tomatenblokjes toe.

6
6
  • 350 AH Biologisch kikkererwten

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7
  • 1 tl fijne kristalsuiker

Voeg samen met de suiker toe aan het tomatenmengsel en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 5 min. zonder deksel zachtjes koken.

8
8
  • 200 g verse spinazie

Voeg de spinazie toe en roer erdoor.

9
9
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.

10
10
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 3 el paneermeel

Verdeel de boter in kleine klontjes en strooi met het paneermeel erover en laat in ca. 25 min. in de oven gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.