Gro­ve stamp­pot met ge­roos­ter­de boe­ren­kool, ro­de ui en ei

Zeggen ze dat jij grof in de mond bent? Dan moet je deze grove stamppot met geroosterde boerenkool, rode ui en ei zeker maken.

(88) waardeer
hoofdgerecht Zeggen ze dat jij grof in de mond bent? Dan moet je deze grove stamppot met geroosterde boerenkool, rode ui en ei zeker maken. 4 personen
4 88

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen ondertussen de krieltjes schoon en halveer de grote exemplaren. Kook in ruim water in 15 min. gaar. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Verhit de helft van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng eventueel op smaak met zout. Meng ondertussen de boerenkool met de rest van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 10 min. in de oven. Schep halverwege om.
  3. Kook de eieren 7 min. in ruim kokend water. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinerwten toe. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  4. Laat de tuinerwten uitlekken in een vergiet. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Doe de helft van de erwten met de peterselie, het citroenrasp en het citroensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Roer de rest van de tuinerwten erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Giet de krieltjes af, voeg de melk toe en stamp grof met de pureestamper. Roer de boerenkool, het tuinerwtenmengsel en ⅔ van de ui erdoor. Verdeel over borden en verdeel de amandelen, eieren en de rest van de ui erover

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Grove stamppot met geroosterde boerenkool, rode ui en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gro­ve stamp­pot met ge­roos­ter­de boe­ren­kool, ro­de ui en ei

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 500 g rode uien

Boen ondertussen de krieltjes schoon en halveer de grote exemplaren. Kook in ruim water in 15 min. gaar. Snijd de uien in dunne ringen.

3
3
  • 75 g ongebrande amandelen

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng eventueel op smaak met zout.

5
5
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 2 el milde olijfolie

Meng ondertussen de boerenkool met de rest van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 10 min. in de oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 4 witte vrije uitloopeieren
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten
  • 15 g verse platte peterselie

Kook de eieren 7 min. in ruim kokend water. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinerwten toe. Snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

8
8

Laat de tuinerwten uitlekken in een vergiet. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

9
9

Doe de helft van de erwten met de peterselie, het citroenrasp en het citroensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

10
10

Roer de rest van de tuinerwten erdoor en breng op smaak met peper.

11
11

Verdeel over borden en verdeel de amandelen, eieren en de rest van de ui erover

12
12
  • 100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Giet de krieltjes af, voeg de melk toe en stamp grof met de pureestamper. Roer de boerenkool, het tuinerwtenmengsel en ⅔ van de ui erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.