Tjap Tjoy

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in grote parten en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees en in schuine plakjes. Laat de minimais uitlekken.
  2. Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, champignonplakjes en paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de komkommer, minimais en taugé toe en roerbak nog 1 min.
  3. Zet het vuur op laag. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, oestersaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.

combinatietip:

Lekker met rijst, nasi of bami.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
December 2019

Tjap Tjoy

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tjap Tjoy

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in grote parten en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 250 champignons
  • 1 rode paprika

Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes.

3
3
  • 1 komkommer
  • 400 g minimaiskolfjes in blik

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees en in schuine plakjes. Laat de minimais uitlekken.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 300 g kipfiletreepjes

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 min. mee.

5
5

Voeg de knoflook, champignonplakjes en paprika toe en roerbak 3 min.

6
6
  • 125 g taugé

Voeg de komkommer, minimais en taugé toe en roerbak nog 1 min.

7
7
  • 150 ml water
  • ½ kippenbouillontablet

Zet het vuur op laag. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook.

8
8
  • ½ el sambal oelek
  • 1 el oestersaus
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el maizena

Meng ondertussen de sambal, oestersaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.

combinatietip:

Lekker met rijst, nasi of bami.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.