bewaar
Tjap Tjoy
Tjap Tjoy
bewaar

Tjap Tjoy

25 min. bereiden
redelijk pittig
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

250

champignons

1

rode paprika

1

komkommer

400 g

minimaiskolfjes in blik

3 el

zonnebloemolie

1 el

sesamolie

300 g

kipfiletreepjes

125 g

taugé

150 ml

water

½

kippenbouillontablet

½ el

sambal oelek

1 el

oestersaus

3 el

ketjap manis

2 el

maizena

Aan de slag

1

Snijd de uien in grote parten en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees en in schuine plakjes. Laat de minimais uitlekken.

2

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de knoflook, champignonplakjes en paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de komkommer, minimais en taugé toe en roerbak nog 1 min.

3

Zet het vuur op laag. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Meng ondertussen de sambal, oestersaus en ketjap met de maizena in een kommetje. Roer dit door het groentemengsel tot de bouillon begint te binden.

tip

combinatietipLekker met rijst, nasi of bami.