Ei ko­ken

(3) waardeer
bijgerecht 4 stuks
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren met behulp van een schuimspaan in het kokende water. Kook voor een zachte dooier 5,5 min. voor een halfzachte dooier 6,5 min. en voor een hardgekookt ei 10 min.
  2. Schep de eitjes met een lepel in een vergiet en spoel met koud stromend water om ze te laten schrikken. Zo koken de eieren niet door.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
December 2019

Ei koken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei ko­ken

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren met behulp van een schuimspaan in het kokende water.

2
2

Kook voor een zachte dooier 5,5 min. voor een halfzachte dooier 6,5 min. en voor een hardgekookt ei 10 min.

3
3

Schep de eitjes met een lepel in een vergiet en spoel met koud stromend water om ze te laten schrikken. Zo koken de eieren niet door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.