Chee­se­ca­ke met bon­bons

Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(4) waardeer
amerikaans nagerecht Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen! 16 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine keukenmachine
  • bakpapier
  • vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes). Laat au bain-marie smelten en afkoelen.
  3. Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.
  5. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling. Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm. Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Cheesecake met bonbons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke met bon­bons

1
1
  • 175 g roomboter amandeltongen
  • 75 g ongezouten roomboter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn.

2
2

Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.

3
3
  • 3 blaadjes gelatine

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water.

4
4
  • 180 g Lindt chocolade 78%

Breek de chocolade in stukjes. Laat au bain-marie smelten en afkoelen.

5
5
  • 2 el sinaasappelsap

Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.

6
6
  • 125 ml verse slagroom
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract

Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf.

7
7
  • 400 g roomkaas

Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor.

8
8

Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.

9
9
  • 200 g Lindt Lindor melk

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling.

10
10

Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.

11
11

Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm.

12
12
  • 20 g Lindt chocolade 78%

Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.