Pa­pri­kas­chuit­jes met he­te kip­sa­la­de

Christmas = magic! En dus tover je alledaagse snoeppaprika's om in bijzondere borrelhapjes.

(1) waardeer
borrelhapje Christmas = magic! En dus tover je alledaagse snoeppaprika's om in bijzondere borrelhapjes. 22 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de buitenkant van de paprika’s met behulp van het bakkwastje met de olie. Verhit de grillpan en gril de bolle kanten van de paprikahelften 5 min.
  2. Schep het vruchtvlees van de halve avocado met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
  3. Leg de paprikahelften met de snijkant naar boven op een grote schaal en vul met de hete kipsalade. Verdeel de avocadoblokjes en granaatappelpitjes erover en garneer met de dille.

Tip:

De rest van de granaatappelpitjes kun je gebruiken in yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Paprikaschuitjes met hete kipsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kas­chuit­jes met he­te kip­sa­la­de

1
1
  • 300 g snoepgroente paprikamix

Halveer de paprika’s in de lengte, laat de steelaanzet zitten en verwijder de zaadlijsten.

2
2
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de buitenkant van de paprika’s met behulp van het bakkwastje met de olie. Verhit de grillpan en gril de bolle kanten van de paprikahelften 5 min.

3
3
  • ½ eetrijpe avocado

Schep het vruchtvlees van de halve avocado met een lepel uit de schil.

4
4

Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

5
5
  • 175 g Johma hete kipsalade

Leg de paprikahelften met de snijkant naar boven op een grote schaal en vul met de hete kipsalade.

6
6
  • 2 el zongerijpte granaatappelpitjes
  • 3 takjes verse dille

Verdeel de avocadoblokjes en granaatappelpitjes erover en garneer met de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.