Aard­bei­en­cup­ca­kes met ca­dil­lac-crè­me

Drive, baby, drive... deze roze autosnoepjes in je cupcakes.

  • gebak
  • 12 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Drive, baby, drive... deze roze autosnoepjes in je cupcakes. 12 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • staafmixer met hoge beker
  • spuitzak met kartelmondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de roomboter op kamertemperatuur komen en de aardbeien ontdooien. Verdeel de papieren vormpjes over de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met een handmixer in 4 min. licht en luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag. Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Schep ¾ van de aardbeienpuree door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.
  3. Smelt ondertussen 100g Cadillacs (per 12 personen) met de rest van de aardbeienpuree in een pan op laag vuur. Roer de mascarpone los in een kom en voeg het Cadillac-aardbeimengsel toe. Roer goed door. Schep in een spuitzak en spuit kleine torentjes van de crème op de aardbeiencupcakes. Garneer met de rest van de Cadillacs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 23 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeiencupcakes met cadillac-crème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­cup­ca­kes met ca­dil­lac-crè­me

1
1
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 225 g diepvries doosjevol aardbeien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de roomboter op kamertemperatuur komen en de aardbeien ontdooien.

2
2
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Verdeel de papieren vormpjes over de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker met een handmixer in 4 min. licht en luchtig.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Klop de eieren er een voor een door. Voeg steeds het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

4
4
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag.

5
5

Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree.

6
6

Schep ¾ van de aardbeienpuree door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes.

7
7

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes uit de vorm in ca. 45 min. helemaal afkoelen.

8
8
  • 100 g Autodrop goed geschuimde cadillacs

Smelt ondertussen de Cadillacs met de rest van de aardbeienpuree in een pan op laag vuur.

9
9
  • 250 g mascarpone

Roer de mascarpone los in een kom en voeg het Cadillac-aardbeimengsel toe. Roer goed door.

10
10

Schep in een spuitzak en spuit kleine torentjes van de crème op de aardbeiencupcakes.

11
11
  • 135 g Autodrop goed geschuimde cadillacs

Garneer met de rest van de Cadillacs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.