In­do­ne­si­sche ki­proer­bak met (aard­ap­pel) wok­jes

Aardappelblokjes? Aardappelwokjes! Met kippendij en Hollandse roerbakgroente.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Aardappelblokjes? Aardappelwokjes! Met kippendij en Hollandse roerbakgroente. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en roerbak de knoflook, gember en kipdijfiletreepjes in 3 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente, wokjes en kerriepoeder toe en roerbak 5 min. mee.
  2. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de koriander fijn. Verdeel de roerbak over diepe borden en garneer met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Indonesische kiproerbak met (aardappel) wokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche ki­proer­bak met (aard­ap­pel) wok­jes

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember

Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes

Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en roerbak de knoflook, gember en kipdijfiletreepjes in 3 min. rondom goudbruin op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten
  • 900 g CêlaVíta wokjes
  • 1 el kerriepoeder

Voeg de roerbakgroente, wokjes en kerriepoeder toe en roerbak 5 min. mee.

4
4
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer regelmatig.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de roerbak over diepe borden en garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.