La­sag­ne met prei & pestor­oom­saus

Ovenheerlijk!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 845 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Ovenheerlijk! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
  2. Meng ondertussen de pesto met de mascarpone en het water.
  3. Verdeel een dun laagje pestoroomsaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen erover, ⅓ van de pestoroomsaus en ⅓ van het spek-groentemengsel. Zorg dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen. Herhaal dit en eindig met het spek-groentemengsel. Verdeel er de geraspte kaas en pijnboompitten over.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel de laatste 15 min. af met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 47-48

Lasagne met prei & pestoroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met prei & pestor­oom­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g magere spekblokjes

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 90 g Grand'Italia Pesto alla Genovese
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml water

Meng ondertussen de pesto met de mascarpone en het water.

5
5

Verdeel een dun laagje pestoroomsaus over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 4 vellen Grand'Italia lasagne all'uovo

Verdeel de lasagnebladen erover, ⅓ van de pestoroomsaus en ⅓ van het spek-groentemengsel. Zorg dat de lasagnevellen elkaar niet overlappen.

7
7
  • 8 vellen Grand'Italia lasagne all'uovo
  • 75 g geraspte kaas voor ovengratin
  • 40 g pijnboompitten

Herhaal dit en eindig met het spek-groentemengsel. Verdeel er de geraspte kaas en pijnboompitten over.

8
8

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

9
9

Dek de lasagne eventueel de laatste 15 min. af met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.