bewaar
Winterpeensoep met geitenkaassaus
Winterpeensoep met geitenkaassaus
bewaar

Winterpeensoep met geitenkaassaus

De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

winterpeen

2 takjes

verse tijm

2 el

milde olijfolie

400 g

zoete aardappelblokjes

1

groentebouillontablet

175 ml

Betsie’s volle geitenmelk

1 liter

kokend water

50 g

gepelde pistachenoten

125 g

zachte geitenkaas

1

Boulogne stokbrood

De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

4

Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.

tip

variatietipJe kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.