Na­si met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes en sa­tésaus

Geef ons maar nasi goreng.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Geef ons maar nasi goreng. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de wokgroenten en kruidenmix toe en bak 5 min. mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  3. Verwarm ondertussen de pindasaus al roerend in een (steel)pan 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel de nasi over borden. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.

variatietip:

Je kunt de vegetarische Kipstuckjes ook vervangen door ongezouten cashewnoten (zak 170 g). Hak deze grof en rooster kort in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de nasi ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 118 g
    waarvan suikers 29 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019

Nasi met vegetarische Kipstuckjes en satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met ve­ge­ta­ri­sche Kipstuck­jes en sa­tésaus

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 160 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 19 g Conimex nasi kruidenmix

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de wokgroenten en kruidenmix toe en bak 5 min. mee.

3
3

Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 AH Biologisch eieren

Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 200 g Calvé pindasaus mild

Verwarm ondertussen de pindasaus al roerend in een (steel)pan 3 min. op middelhoog vuur.

7
7

Verdeel de nasi over borden. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de nasi.

8
8
  • 75 g Conimex cassave kroepoek

Serveer met de pindasaus en kroepoek.

variatietip:

Je kunt de vegetarische Kipstuckjes ook vervangen door ongezouten cashewnoten (zak 170 g). Hak deze grof en rooster kort in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de nasi ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.