An­dij­vie­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
  2. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.

variatietip:

Liever geen vegetarische rookworst? Je kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 52 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019 , Receptkaart 2019 week 45-46

Andijviestamppot met vegetarische rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 250 g Unox vegetarische rookworsten
  • 3 sjalotten

Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 250 ml water
  • 24 g Knorr mix voor jus met uitjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 100 ml volle melk
  • 500 g gesneden andijvie

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe.

5
5

Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 320 g Amsterdamse uien in pot

Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.

variatietip:

Liever geen vegetarische rookworst? Je kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.