Pit­ti­ge Su­ri­naam­se kip­dij met rijst, sper­zie­bo­nen en knap­pe­ri­ge pin­da's

Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

(0) waardeer
surinaams hoofdgerecht Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.
  2. Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.
  5. Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.
  6. Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 43-44

Pittige Surinaamse kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge Su­ri­naam­se kip­dij met rijst, sper­zie­bo­nen en knap­pe­ri­ge pin­da's

1
1
  • 380 g scharrelkipdijfilet
  • 100 g Paloeloe smoorsaus piccalilly

Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.

3
3
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 2 sjalotten

Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen.

5
5
  • 1 el Paloeloe roti sambal

Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.

6
6
  • 50 g ongezouten pinda's

Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.

7
7

Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.