Pittige Surinaamse kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 380 g scharrelkipdijfilet
- 100 g Paloeloe smoorsaus piccalilly
- 1 el arachideolie
- 300 g witte rijst
- 600 g gebroken sperziebonen
- 2 sjalotten
- 1 el Paloeloe roti sambal
- 50 g ongezouten pinda's
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.
- Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.
- Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.
- Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 73 g
waarvan suikers 4 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 280 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige Surinaamse kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige Surinaamse kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
- 380 g scharrelkipdijfilet
- 100 g Paloeloe smoorsaus piccalilly
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
- 300 g witte rijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 600 g gebroken sperziebonen
- 2 sjalotten
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen.
- 1 el Paloeloe roti sambal
Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.
- 50 g ongezouten pinda's
Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.
Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.