bewaar
Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
bewaar

Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's

Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

25 min. bereiden
15 min. wachten
redelijk pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

scharrelkipdijfilet

100 g

Paloeloe smoorsaus piccalilly

1 el

arachideolie

300 g

witte rijst

600 g

gebroken sperziebonen

2

sjalotten

1 el

Paloeloe roti sambal

50 g

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.

2

Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.

5

Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.

6

Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.