Var­kens­haas­sal­tim­boc­ca met aard­ap­pe­len & snij­bo­nen

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Lekker met de geroosterde aardappelen en snijbonen.

(2) waardeer
hoofdgerecht Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Lekker met de geroosterde aardappelen en snijbonen. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
  2. Halveer ondertussen de varkenshaasjes in de lengte, leg elk stuk vlees tussen 2 stukken vershoudfolie op het aanrecht en sla met de onderkant van een koekenpan plat tot een dikte van 1 cm.
  3. Leg 2 plakjes coburgerham in een vierkant op een bord. Bestrooi 1 stuk vlees rondom met peper en druk op elke kant 2 blaadjes salie. Leg op de ham en wikkel eromheen. Druk goed aan. Maak er zo nog 3.
  4. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook in 6 min. beetgaar.
  5. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de varkenshaassaltimbocca’s in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Besprenkel het vlees met de balsamicoazijn.
  6. Klop een dressing van 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mosterd. Halveer de tomaatjes. Giet de sperziebonen af en schep om met de dressing, kappertjes en tomaten. Breng op smaak met peper.
  7. Serveer de saltimbocca’s met de balsamicojus, aardappeltjes en sperziebonen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 43 2019

Varkenshaassaltimbocca met aardappelen & snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas­sal­tim­boc­ca met aard­ap­pe­len & snij­bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappel
  • 2 el milde olijfolie

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Schep om met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 540 g varkenshaas

Halveer ondertussen de varkenshaasjes in de lengte, leg elk stuk vlees tussen 2 stukken vershoudfolie op het aanrecht en sla met de onderkant van een koekenpan plat tot een dikte van 1 cm.

5
5
  • 25 g coburgerham
  • 1.8 g verse salie

Leg 2 plakjes coburgerham in een vierkant op een bord. Bestrooi 1 stuk vlees rondom met peper en druk op elke kant 2 blaadjes salie.

6
6
  • 75 g coburgerham
  • 5.7 g verse salie

Leg op de ham en wikkel eromheen. Druk goed aan. Maak er zo nog 3.

7
7
  • 800 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten en kook in 6 min. beetgaar.

8
8
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de varkenshaassaltimbocca’s in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

9
9
  • 2 el balsamicoazijn

Besprenkel het vlees met de balsamicoazijn.

10
10
  • 2 tl mosterd

Klop een dressing van 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mosterd.

11
11
  • 120 g zongedroogde tomaten
  • 50 g kappertjes in pot

Halveer de tomaatjes. Giet de sperziebonen af en schep om met de dressing, kappertjes en tomaten. Breng op smaak met peper.

12
12

Serveer de saltimbocca’s met de balsamicojus, aardappeltjes en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.