Thai­se roer­bak met kip­spies­jes & groe­ne-cur­ry­dres­sing

Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groene­currydressing. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • 8 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  3. Schep de kip om met ⅓ van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.

Tip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 43 2019

Thaise roerbak met kipspiesjes & groene-currydressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se roer­bak met kip­spies­jes & groe­ne-cur­ry­dres­sing

1
1
  • 2 Biologische rode uien
  • 400 g winterpenen

Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof.

2
2
  • 2 stronken Shanghai paksoi
  • 15 g verse koriander

Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit.

4
4
  • 150 g AH Biologisch milde yoghurt
  • 5 g Euroma Original Spices Thai green curry

Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

5
5
  • 350 g kipblokjes
  • 2 el arachideolie
  • 5 g Euroma Original Spices Thai green curry

Schep de kip om met de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 4 el arachideolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur.

8
8
  • 800 g bloemkoolrijst

Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.