Mexi­caan­se en­chi­l­a­d­a’s met ge­hakt & to­ma­ten­sal­sa

Tortilla gevuld met chili con carnegroente: uit de oven, onder een laag tomatensaus en cheddar.

(8) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Tortilla gevuld met chili con carnegroente: uit de oven, onder een laag tomatensaus en cheddar. 4 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 3 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. mee. Voeg de laatste minuut de helft van de passata toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal. Verdeel de rest van de passata, de geraspte cheddar en jalapeñoringetjes erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de salade-uien in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de salade-ui met de tomatenblokjes, het limoenrasp en 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Serveer de enchilada’s met de tomatensalsa.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2019

Mexicaanse enchilada’s met gehakt & tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se en­chi­l­a­d­a’s met ge­hakt & to­ma­ten­sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 14 g picadillo

Verhit de olie in de hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 3 min. op middelhoog vuur rul.

3
3
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 270 g passata

Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. mee. Voeg de laatste minuut de passata toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 jalapeñopeper

Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper.

5
5

Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

6
6
  • 8 tortillawraps

Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal.

7
7
  • 270 g passata
  • 150 g geraspte cheddar

Verdeel de rest van de passata, de geraspte cheddar en jalapeñoringetjes erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

8
8
  • 4 tomaten
  • 2 salade-uitjes

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de salade-uien in dunne ringetjes.

9
9
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de salade-ui met de tomatenblokjes, het limoenrasp en 1 el limoensap, peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de enchilada’s met de tomatensalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.