bewaar
Hete bliksem met tartaarballetjes
Hete bliksem met tartaarballetjes
bewaar

Hete bliksem met tartaarballetjes

Het smaakcontrast tussen de zoetzure appels en de hartige balletjes zijn alles wat je nodig hebt op koude donkere dagen.

35 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

2

middelgrote uien

3

Braeburn appels

300 g

rundertartaar

1 el

Euroma Hollandse kruiden voor groenten

2 el

milde olijfolie

3

Jazz appels

150 ml

magere melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper of Hackit

Het smaakcontrast tussen de zoetzure appels en de hartige balletjes zijn alles wat je nodig hebt op koude donkere dagen.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui, schil de braeburn appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en zoetzure appel in een ruime pan en kook in 20 min. gaar.

2

Meng ondertussen de tartaar met de groentekruiden en draai er met natte handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

3

Boen ondertussen de Jazz appels schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof met een rasp. Giet het aardappel-ui-appelmengsel af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de melk toe en stamp tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Schep de geraspte appel erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de tartaarballetjes.