He­te blik­sem met tar­taar­bal­le­tjes

Het smaakcontrast tussen de zoetzure appels en de hartige balletjes zijn alles wat je nodig hebt op koude donkere dagen.

(8) waardeer
Het smaakcontrast tussen de zoetzure appels en de hartige balletjes zijn alles wat je nodig hebt op koude donkere dagen. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of Hackit

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui, schil de braeburn appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en zoetzure appel in een ruime pan en kook in 20 min. gaar.
  2. Meng ondertussen de tartaar met de groentekruiden en draai er met natte handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
  3. Boen ondertussen de Jazz appels schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof met een rasp. Giet het aardappel-ui-appelmengsel af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de melk toe en stamp tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Schep de geraspte appel erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de tartaarballetjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hete bliksem met tartaarballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te blik­sem met tar­taar­bal­le­tjes

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 3 Braeburn appels

Snipper de ui, schil de braeburn appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

3
3

Doe de aardappelen, ui en zoetzure appel in een ruime pan en kook in 20 min. gaar.

4
4
  • 300 g rundertartaar
  • 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten

Meng ondertussen de tartaar met de groentekruiden en draai er met natte handen 12 balletjes van.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6
  • 3 Jazz appels

Boen ondertussen de Jazz appels schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof met een rasp.

7
7
  • 150 ml magere melk

Giet het aardappel-ui-appelmengsel af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de melk toe en stamp tot een puree.

8
8

Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Schep de geraspte appel erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de tartaarballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.