Stoof van kip­pen­dij, bier & groen­ten

Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(36) waardeer
hoofdgerecht Voor dit pannetje hoef je maar 5 ingrediënten in huis te halen. Lekker makkelijk, toch? 4 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken. Bestrooi de kip met ⅓ van de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de krieltjes, tijm en de ovengroente toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
video

Stoof van kip­pen­dij, bier & groen­ten

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Stoof van kippendij, bier & groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof van kip­pen­dij, bier & groen­ten

1
1
  • 1 kg krieltjes
  • 400 g kipdijfilet

Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken.

2
2
  • 1 el tarwebloem
  • 2 el milde olijfolie

Bestrooi de kip met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin.

3
3
  • 2 el tarwebloem

Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.

4
4
  • 6 takjes verse tijm
  • 500 ml Brouwers bier 0.0 %

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los.

5
5
  • 600 g ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

Voeg de krieltjes, tijm en de ovengroente toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.