Kip­bur­gers op een vol­ko­ren­brood­je met rauw­kost­sa­la­de

Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om.

(0) waardeer
hoofdgerecht Voor homemade burgers rijden we graag een blokje om. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Meng het gehakt met de selderij en uienpoeder en maak er 4 burgers van (per 4 personen).
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in plakjes. Meng met de rozijnen en spitskool in een ruime kom. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven volgens de aan­ wijzingen op de verpakking.
  4. Halveer voor de dressing de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft (per 4 personen) in een hoge beker met de yoghurt en azijn en pureer met de staaf­mixer. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper. Schep door de salade. Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes.
  5. Snijd de broodjes open en beleg met een burger en avocadoplakjes. Bestrooi met peper. Serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
Tags
Ook te zien in

Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­gers op een vol­ko­ren­brood­je met rauw­kost­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven op 200 °C.

2
2
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 el gedroogd selderijblad
  • 2 tl uienpoeder

Meng het gehakt met de selderij en uienpoeder en maak er 4 burgers van (per 4 personen).

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 400 g snoepkomkommers

Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in plakjes.

5
5
  • 3 el rozijnen
  • 400 g gesneden spitskool

Meng met de rozijnen en spitskool in een ruime kom.

6
6
  • 4 robuust volkorenbroodjes

Bak de broodjes in een voorverwarmde oven volgens de aan­ wijzingen op de verpakking.

7
7
  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 el yoghurt Skyr
  • 1 el appelciderazijn

Halveer voor de dressing de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft (per 4 personen) in een hoge beker met de yoghurt en azijn en pureer met de staaf­mixer.

8
8

Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper. Schep door de salade.

9
9

Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes.

10
10

Snijd de broodjes open en beleg met een burger en avocadoplakjes. Bestrooi met peper. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.