Sushibrood
We gebruiken brood in plaats van rijst voor deze 'sushisandwiches'

Advertentie
Ingrediënten
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 200 g zuivelspread
- 1 tl wasabipasta
- 20 g rucola
- 75 g biet julienne
- 1 komkommer
- 200 g gerookte zalm
Keukenspullen
- kaasschaaf
- 16 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi. Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread. Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien. Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.
bereidingstip:
Je kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:
Je kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 240 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Sushibrood
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushibrood
- 8 sneetjes wit casinobrood
- 200 g zuivelspread
- 1 tl wasabipasta
Snijd de korstjes van het brood. Meng de zuivelspread met de wasabi.
Besmeer elk sneetje brood aan 1 kant met de zuivelspread.
- 20 g rucola
- 75 g biet julienne
Beleg 4 sneetjes (per 16 stuks) met de rucola en biet en dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden. Snijd elke sandwich in 4 gelijke rechthoeken.
- 1 komkommer
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten.
- 200 g gerookte zalm
Wikkel de zalm om de sandwiches, maar laat de zijkanten vrij. Wikkel de plakjes komkommer om de zalm, maar laat de zalm nog zien.
Steek in elke sandwich een tapasprikker en serveer.
bereidingstip:
Je kunt de sandwiches 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:
Je kunt de sandwiches ook maken met volkorenbrood.