Koek­jes met wit­te cho­co­la en pis­ta­che van Ni­gel­la Law­son

Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra.

  • tussendoortje
  • 36 stuks
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(2) waardeer
amerikaans tussendoortje Fancy a chocolate chip?? Ja! De pistache en witte chocola maken het koekje nét een beetje extra. 36 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het zacht wordt. Maal 100 g pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de chocola grof.
  2. Roer de boter en twee soorten suiker tot een zacht, bijna mousse-achtig mengsel. Roer de vanille en het ei erdoor en vervolgens de bloem en baking soda. Maak je geen zorgen als het lijkt of het mengsel gaat schiften wanneer je het ei erdoor klopt. Werk er wanneer je een glad, dik deeg hebt de chocola, de gehakte en hele noten door.
  3. Trek stukjes van het deeg af en rol ze tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze met veel tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaten en zet ze 10 tot 12 min. in de oven. Ze moeten in het midden bleekgoud en aan de rand wat donkerder zijn. Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen om ze wat op te laten stijven, voordat je ze op een metalen rooster legt om ze af te laten koelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Koekjes met witte chocola en pistache van Nigella Lawson

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Koek­jes met wit­te cho­co­la en pis­ta­che van Ni­gel­la Law­son

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat het zacht wordt.

2
2
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 125 g witte chocolade

Maal de pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Hak de chocola grof.

3
3
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Roer de boter en twee soorten suiker tot een zacht, bijna mousse-achtig mengsel.

4
4
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 groot ei
  • 150 g tarwebloem
  • 1 tl baking soda

Roer de vanille en het ei erdoor en vervolgens de bloem en baking soda. Maak je geen zorgen als het lijkt of het mengsel gaat schiften wanneer je het ei erdoor klopt.

5
5
  • 125 g gepelde pistachenoten

Werk er wanneer je een glad, dik deeg hebt de chocola, de gehakte en hele noten door.

6
6

Trek stukjes van het deeg af en rol ze tot balletjes ter grootte van een walnoot.

7
7

Leg ze met veel tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaten en zet ze 10 tot 12 min. in de oven.

8
8

Ze moeten in het midden bleekgoud en aan de rand wat donkerder zijn.

9
9

Laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen om ze wat op te laten stijven, voordat je ze op een metalen rooster legt om ze af te laten koelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.