Ka­bel­jauw­stoof met ven­kel & ge­roos­ter­de ci­a­bat­ta

Zeg je herfst dan zeg je stoof! Deze pruttel je in 20 minuten op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 7 min. oventijd
(2) waardeer
hoofdgerecht Zeg je herfst dan zeg je stoof! Deze pruttel je in 20 minuten op tafel. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknollen. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in dunne plakken, halveer de plakken in de lengte. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, fijngesneden knoflook en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de peen, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en eventueel zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentemengsel en stoof mee.
  4. Snijd ondertussen de ciabatta in schuine plakken. Verdeel over een ovenrooster en besprenkel met de rest van de olie. Rooster in het midden van de oven in 5-7 min. goudbruin. Halveer de andere teen knoflook en wrijf met het snijvlak over de warme ciabattaplakken. Serveer de kabeljauwstoof met de geroosterde ciabatta.

serveertip:

Lekker met verse peterselie en citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­stoof met ven­kel & ge­roos­ter­de ci­a­bat­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 venkelknollen

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknollen.

3
3

Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in dunne plakken, halveer de plakken in de lengte.

4
4
  • 1 winterpeen

Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, fijngesneden knoflook en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 Maggi kippenbouillontablet met natuurlijke ingrediënten
  • 200 ml water

Voeg de peen, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 260 g kabeljauwfilets

Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en eventueel zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentemengsel en stoof mee.

8
8
  • 1 afbakciabattina
  • 1 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de ciabatta in schuine plakken. Verdeel over een ovenrooster en besprenkel met de rest van de olie.

9
9
  • 1 teen knoflook

Rooster in het midden van de oven in 5-7 min. goudbruin. Halveer de andere teen knoflook en wrijf met het snijvlak over de warme ciabattaplakken.

10
10

Serveer de kabeljauwstoof met de geroosterde ciabatta.

serveertip:

Lekker met verse peterselie en citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.