Truf­felfriet­jes met Par­me­zaan

Upgrade je frietjes met truffel en Parmezaan. Gevaarlijk lekker!

(2) waardeer
bijgerecht Upgrade je frietjes met truffel en Parmezaan. Gevaarlijk lekker! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • fijne rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaan met fijne rasp en snijd de peterselie fijn. Neem de frietjes uit de oven en meng direct op de bakplaat de Parmezaan erdoor. Schep de friet in een grote kom en besprenkel met de olie, peterselie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met mayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Truffelfrietjes met Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Truf­felfriet­jes met Par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 750 g verse Franse friet

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.

4
4
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 10 g verse platte peterselie

Rasp ondertussen de Parmezaan met fijne rasp en snijd de peterselie fijn.

5
5

Neem de frietjes uit de oven en meng direct op de bakplaat de Parmezaan erdoor.

6
6
  • 1 el truffelolie

Schep de friet in een grote kom en besprenkel met de olie, peterselie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.