bewaar
Woknoedels met ei en pinda's
Woknoedels met ei en pinda's
bewaar

Woknoedels met ei en pinda's

Vandaag een dagje vega?

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

mais scharreleieren

400 g

eiernoedels

2 el

arachideolie

800 g

Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

1

limoen

1 el

ketjap manis

2 el

sojasaus

2 el

sesamolie

100 g

ongezouten pinda's

2

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Vandaag een dagje vega?

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water. Kook de noedels in 4 min. beetgaar en giet af.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de noedels toe en bak 2 min. mee. Halveer de limoen, pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de noedels op smaak met het limoensap, de ketjap, sojasaus, sesamolie en peper.

3

Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel en halveer de eieren. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de pinda’s en bosui. Leg de eieren en limoenpartjes erop. Bestrooi met peper en eventueel zout.