Hol­land­se roer­bak met ka­pu­cij­ners & op­ba­kaard­ap­pel­tjes

In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en prei toe aan de spekblokjes en roerbak 5 min. mee Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste minuut toe aan het mengsel in de koekenpan. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Verdeel de aardappeltjes met de roerbak over diepe borden. Serveer met de piccalilly en zilveruitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se roer­bak met ka­pu­cij­ners & op­ba­kaard­ap­pel­tjes

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 700 g CelaVita Oma’s opbakaardappeltjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar.

2
2
  • 250 g spekblokjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 400 g gesneden prei

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en prei toe aan de spekblokjes en roerbak 5 min. mee

4
4
  • 800 g jonge kapucijners in blik

Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste minuut toe aan het mengsel in de koekenpan.

5
5

Breng op smaak met versgemalen peper.

6
6
  • 167½ g piccalilly
  • 100 g zilveruitjes

Verdeel de aardappeltjes met de roerbak over diepe borden. Serveer met de piccalilly en zilveruitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.